Helez podržao visokog predstavnika: Posebno mi je drago zbog drugog dijela Odluke

2
Radiosarajevo.ba
Helez podržao visokog predstavnika: Posebno mi je drago zbog drugog dijela Odluke

Nakon odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta da nametne izmjene Izbornog zakona BiH reagovao je i ministar odbrane BiH Zukan Helez. 

Helez je dao punu podršku visokom predstavniku koji je danas nametnuo Odluku o izmjeni Izbornog zakona. Kazao je da je siguran da će tehničke izmjene koje je nametnuo visoki predstavnik, prije svega uvođenje skenera, identifikacije birača i videonadzora učiniti izborni proces u našoj zemlji transparentnijim i demokratičnijim.

"Napokon ćemo imati rezultate izbora koji će odražavati volju građana, a ne političara. Posebno mi je drago zbog drugog dijela Odluke o izmjeni Izbornog zakona kojim se zabranjuje ratnim zločincima da se kandiduju na izborima", rekao je Helez.

Pogledajte šta je žena pronašla u kupljenoj kožnoj jakni iz second hand trgovine: Postalo je viralno

Ministar je ovom prilikom pozvao sve domaće političke aktere da usvoje izmjene Izbornog zakona i Ustava BiH kako bi otklonili diskriminaciju u našoj zemlji te omogućili da svi građani u BiH imaju pravo birati i biti birani.

"U svakom slučaju, prije ili kasnije ćemo to morati urediti. Bolje prije", zaključio je Helez.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak