Hajrudin Mulić obavio građansku dužnost i uputio poziv: Građani, izađite na izbore u što većem broju

6
Radiosarajevo.ba
Hajrudin Mulić obavio građansku dužnost i uputio poziv: Građani, izađite na izbore u što većem broju

Nezavisni kandidat za načelnika Općine Centar – Sarajevo Hajrudin Mulić rano u nedjelju, 6. oktobra, glasao je na biralištu Hrastovi (Panjina kula).

Hajrudin Mulić je uputio poziv građanima da u što većem broju izađu na izbore i glasaju, istaknuvši da je njihov glas, bez obzira na to kome otišao, jasna poruka izabranim zvaničnicima da u budućnosti moraju slušati glas naroda i raditi više.

"Lokalni izbori su prilika svima nama da preispitamo svoje stavove, podsjetimo se čime smo zadovoljni, a čime nismo u sredini u kojoj živimo. Obavezu da rješavaju te stvari imaju upravo općinski načelnici i vijećnici, zbog čega je zapravo i važno da oni koji budu izabrani za svoj budući angažaman dobiju legitimitet od velikog broja glasača", zaključio je Hajrudin Mulić.

Uživo | Lokalni izbori 2024: Pobjede proglasili Muzur, Mandić, Dovadžija; vode i Efendić, Karić...

Prema informacijama koje dobijamo s terena, na području Općine Centar zabilježeni su problemi kada je riječ o samom procesu glasanja.

Naime, pojedini birački odbori nisu dozvolili da se pomogne starijim osobama koje ne mogu same da glasaju. Na nekoliko biračkim mjesta nije bilo omogućeno glasanje invalidnim licima.

Sva dešavanja u vezi Lokalnih izbora 2024 na portalu Radiosarajevo.ba pratite iz minuta u minutu na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak