Granična policija BiH: Otkriveno 10 osoba za kojima tragaju policija i sudovi

0
Radiosarajevo.ba
Granična policija BiH: Otkriveno 10 osoba za kojima tragaju policija i sudovi

Na graničnim prijelazima Bosne i Hercegovine otkriveno je deset osoba prema potragama sudova i policije.

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Trebinje, 16. augusta lišili su slobode B.V. (1997.), državljanku BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da je Osnovni sud u Gradišci potražuje zbog krivičnog djela Obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti. Kontrolirana je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Zupci i predata službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.

Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Orašje su na izlasku iz BiH na prijelazu Orašje lišili slobode M.DŽ. (1960.) jer je utvrđeno da je Policijska stanica Modriča raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela Utaja. Državljanin BiH i Republike Hrvatske je predat službenicima Policijske stanice Modriča.

Ministrica Naida Hota-Muminović potvrdila: Nastava u 'Mjedenici' se nastavlja

Prethodno, 13. augusta 2024., pripadnici ove jedinice su, također, na izlasku iz BiH na prijelazu Orašje, lišili slobode M.M. (1987.), nakon što je utvrđeno da ga Općinski sud u Tuzli potražuje zbog krivičnog djela Oštećenje tuđe stvari. Državljanin BiH je predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Orašje su prilikom ulaska u BiH na prijelazu Šamac lišili slobode D.Ć. (1984.). Utvrđeno je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Izbjegavanje davanja izdržavanja. Bh. državljanin je predat službenicima MUP-a Republike Srpske.

Granični policajci u akciji "Droga": Otkriven zasad indijske konoplje, stabljike visoke do 3 metra

Pripadnici Jedinice GPBiH Velika Kladuša, 15. augusta 2024., predali su A.D. (2004.) službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu, nakon što je utvrđeno da ga Općinski sud u Velikoj Kladuši potražuje zbog krivičnog djela Krađa. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Velika Kladuša.

Prethodno, 12. augusta 2024., također, na ulasku u BiH na prijelazu Velika Kladuša, pripadnici ove jedinice su lišili slobode A.N. (1986.) jer je utvrđeno da ga Općinski sud u Cazinu potražuje zbog krivičnog djela Nasilje u obitelji. Bh. državljanin je predat službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu.

Pripadnici Jedinice GPBiH Brčko, 15. augusta 2024., lišili su slobode S.D.B. (1992.) na izlasku iz BiH na prijelazu Brčko. Utvrđeno je da Osnovni sud u Bijeljini potražuje ovu bh. državljanku zbog krivičnog djela Krađa. Predata je službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Na graničnim prijelazima uhapšeno deset osoba

Pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška, 14. augusta 2024., lišili su slobode Z.T. (1986.) jer je utvrđeno da ga Osnovni sud u Gradišci potražuje radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Doljani su prilikom ulaska u BiH na prijelazu Bijača lišili slobode M.R. (1973.), nakon što je ustanovljeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Nasilje u obitelji. Državljanin BiH i Republike Hrvatske je predat službenicima Policijske uprave Mostar.

Pripadnici Jedinice GPBiH Hum su 13. augusta 2024., na izlasku iz BiH na prijelazu Hum, lišili slobode A.S. (1988.). Utvrđeno je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu za ovim bh. državljaninom zbog krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti. Predat je službenicima Centra sudske policije u Bosanskopodrinjskom kantonu, objavila je Granična policija BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak