Gradonačelnica Benjamina Karić podnijela krivičnu prijavu protiv sijača smrti u Sarajevu

15
Radiosarajevo.ba

"Kao što sam i obećala, podnijela sam krivičnu prijavu protiv NN lica koja su sijala smrt po Sarajevu i njihovih pomagača, te odgovornih lica agresorske vojske."

Poručila je ovo danas gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Karić je ovo najavila još 13. septembra, nekoliko dana nakon što je na festivalu AJB DOC emitiran dokumentarac Sarajevo safari.

Zanimljiva scena iz Sarajeva: Labrador se sam provozao u tramvaju

"Smatram ispravnim i svojom obavezom ovako reagirati na iznesene činjenice u dokumentarnom filmu Sarajevo safari režisera Mirana Zupaniča prema kojem su strani državljani - 'lovci na ljudske glave' plaćali da tokom sarajevske opsade pucaju po nedužnim civilima.

Edin Subašić: Kako sam otkrio "Sarajevo safari"?

Pozivam Tužilaštvo Bosne i Hercegovine da, postupajući u okviru svojih nadležnosti, u što kraćem roku poduzme sve zakonske radnje na pokretanju istrage", poručila je Karić.

Za kraj je još dodala: "Obećano, ispunjeno."

Trailer za film možete pogledati OVDJE.

Podsjećamo, film Sarajevo Safari donosi brutalnu priču o slabo poznatom fenomenu "lova na ljude", odnosno o bogatim strancima koji su plaćali visoke naknade za priliku da pucaju na stanovnike opkoljenog Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak