Goran Čerkez: O drugom valu, gdje na odmor, hoće li biti novih rigoroznih mjera

M. Rener Smajović
Goran Čerkez: O drugom valu, gdje na odmor, hoće li biti novih rigoroznih mjera

O pojavljivanju njegovog imena u predmetu protiv Novalića i ostalih

Ime Gorana Čerkeza pojavilo se u viber prepisci koja je jedan od glavnih dokaza Tužilaštva BiH protiv premijera FBiH Fadila Novalića, suspendovanog direktora FUCZ Fahrudina Solaka i vlasnika Srebrene maline Fikreta Hodžića, u aferi „Respirator“.

"N. N. : Morate brzo reagovati na 150 000 testova, jer će ih neko drugi kupiti. Ja sam rekla da ih se rezervira za nas i sa Solakom. Nemamo vremena za gubljenje.

Novalić: Solak će morati preuzeti vlast. Respiratori i testovi moraju umiriti stanovništvo. Ovo se zamahuje

N. N. : Da, ujutro u 9 zovite Pehara, Čerkeza, Solaka i Jelku... Moramo hitno reagirati. Moramo mi preuzeti. Dati Solaku krila i izmijeniti Štab CZ

Novalić: Ma dat ćemo mu ali otkud toliko mekušaca oko nas. Svi u nekim akcijskim filmovima, a Jelka mu zgrabila vlast, a zakon ovlastio njega. Da ja sad imam 20 miliona na Razvojnoj ja bi to frontalno podijelio po Federaciji i umirio sve. Ovo su beskičmenjaci..."

Pitali smo Čerkeza za komentar na ovo.

„Pominjem se samo u poruci da me zovu, a u to vrijeme poruka sam bio u samoizolaciji. Šta su imali namjeru, možda neke konsultacije, ne znam. Niti sam u viber grupi ni u ničemu. Ono je poruka da se treba zvati.

Kada sam to pročitao, pa nije ugodno. Znate da nemate veze ikakve, ali nije ugodno“, rekao je Čerkez.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak