Odbijena žalba: Mahmutu Švraki potvrđena prvostepena presuda

0
Radiosarajevo.ba
Odbijena žalba: Mahmutu Švraki potvrđena prvostepena presuda

Drugostepena disciplinska komisija za tužioce Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH/Vijeće) u predmetu protiv tuženog Švraka Mahmuta, glavnog tužioca javnog tužilaštva RS-a, odlučujući po žalbi tuženog, donijela je Odluku kojom je odbila kao neosnovanu žalbu tuženog Švraka Mahmuta i potvrdila odluku Prvostepene disciplinske komisije za tužioce od 03. jula 2021. godine, saopćeno je iz VSTV-a.

Podsjećamo da je Odlukom Prvostepene disciplinske komisije za tužioce, tuženi Švraka Mahmut, glavni tužilac javnog tužilaštva RS, oglašen odgovornim za disciplinski prekršaj "propuštanje, iz neopravdanih razloga, da postupi u skladu s odlukama, naredbama ili zahtjevima Vijeća".

Za navedeni disciplinski prekršaj tuženom je izrečena disciplinska mjera smanjenje plaće za iznos od 10 posto na period od tri mjeseca.

Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu: Pročitajte i novu BHmeteo prognozu

Protiv odluke Drugostepene komisije VSTV-a BiH može se uložiti žalba Vijeću kao cjelini u roku od osam dana od dana prijema odluke.

Odluka Drugostepene disciplinske komisije može se pobijati samo zbog izrečene disciplinske mjere. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak