Forto okrivio SDA za gubitak 70 miliona eura: "Odlučili su da zakoče evropski put"

7
Radiosarajevo.ba
Forto okrivio SDA za gubitak 70 miliona eura: "Odlučili su da zakoče evropski put"

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i predsjednik Naše stranke Edin Forto naveo je da je SDA, posredstvom svoja četiri kantonalna premijera, odbila podržati Plan reformi iz Plana rasta.

"Čini se da su građani pretjerano pozitivno reagovali na iskorake BiH na evropskom putu i previše smo pohvala dobili iz Brisela. Odlučili su u SDA da zakoče evropski put i uskrate novac građanima i firmama u cijeloj BiH. Na ovakvo nerazumno ponašanje smo navikli iz RS-a, ali evo SDA ima primjedbe"  napisao je Forto na svom Facebook nalogu danas 24. juni.

"Radni tim za izradu Plana reformi u BiH nije usvojio Nacrt reformske agende. Predstavnici četiri kantona nisu dali svoju suglasnost na predloženi nacrt dokumenta, unatoč dodatnom roku koji je odobrila Europska komisija te iscrpnim pokušajima usuglašavanja protekla dva dana", saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Samo glume da su 'najgori': Sjajni Zoster rasplesao Sarajevo, pogledajte kako je bilo na koncertu

Suglasnost na Nacrt reformske agende nisu dali Srednjobosanski kanton, Tuzlanski kanton, Zeničko-dobojski kanton, te Unsko-sanski kanton.

Zbog njihovog odbijanja, Bosna i Hercegovina je jedina zemlja Zapadnog Balkana koja nije službeno podnijela Nacrt dokumenta Reformske agende čime je ispustila 70 miliona od EU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak