Forto nakon sastanka s Peachom: Alternativa ludilu postoji

4
Radiosarajevo.ba
Forto nakon sastanka s Peachom: Alternativa ludilu postoji

Specijalni izaslanik Velike Britanije za Zapadni Balkan Stuart Peach obratio se prvi put građanima Bosne i Hercegovine i to video porukom.

"Dobar dan iz Sarajeva. Britanska ambasada Boris Johnson tražili su da preuzmem ovu ulogu kako bi podržao napore Ujedinjenog kraljestva diljem regiona. Vlada Velike Britanije želi siguran i bezbjedan Zapadni Balkan sa jakim, demokratskim institucijama i snažnom vladavinom prava", izjavio je danas Peach.

Napomenuo je da je lijepo vratiti se u Sarajevo, te je govorio i o prošlim pozicijama, poput oficira u NATO-u, zatim vojsci zemlje iz koje dolazi...

Pogođeno fudbalsko igralište u Izraelu: Devet mrtvih, među njima i djeca

On je danas obavio pregovore sa liderima bh. opozicije, a predsjednik Naše stranke i premijer Kantona Sarajevo, Edin Forto, poručio je kako "alternativa ludilu postoji".

Time je aludirao na svoje kolege iz opozicije iz oba bh. entiteta za koje smatra kako mogu biti prekretnica na političkoj sceni naše zemlje.

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak