Fizički obračun među članovima Socijalističke partije u Prijedoru: Krađa glasova kao motiv

0
Radiosarajevo.ba
Fizički obračun među članovima Socijalističke partije u Prijedoru: Krađa glasova kao motiv

Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru naložilo je Policijskoj upravi da sasluša svjedoke i sprovede druge istražne radnje u vezi sa fizičkim napadom koji se dogodio 10. oktobra u restoranu u tom gradu. 

Prema informacijama, napad se dogodio kada je Boško Kragulj, član Socijalističke partije, pozvan na piće od strane predsjednika gradskog odbora stranke, Igora Kneginjića. Kragulj tvrdi da ga je fizički napao Nikola Pašagić, koji je nedavno prešao iz SNSD-a u Socijalističku partiju i koji se kandiduje za odbornika na lokalnim izborima.

U izjavi, Kragulj navodi: "Nisam ni slutio šta me čeka. Došao sam, tu su bili Kneginjić, Pašagić, Milan Tubin i još neki. Pitali su me za glasove, a ja sam rekao da ne znam o čemu pričaju. Pašagić me optužio da se pravim budala, a zatim me udario."

Pucnjava u Sarajevu: Maskirani napadač ranio 22-godišnjaka

Kragulj takođe tvrdi da je napad bio postavljen od strane Kneginjića, koji ga je optužio za krađu glasova. "Ne mogu da vjerujem da sam naletio na sačekušu. Pašagić je u stranku ušao tek dva do tri mjeseca pred izbore, dok sam ja član od 2013. godine i ovo je moj treći put kao kandidat,” istakao je Kragulj.

Policija je potvrdila da je postupila po prijavi i da se istražuju sve okolnosti incidenta. Tužilaštvo će također istražiti navode o krađi glasova koji su bili motiv napada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak