Feđa Štukan za Radiosarajevo.ba: U ovom dokumentu piše da sam sigurnosna prijetnja za Srbiju

12
L. R.
Feđa Štukan za Radiosarajevo.ba: U ovom dokumentu piše da sam sigurnosna prijetnja za Srbiju

"Evo me u Graničnoj službi na aerodromu na Beogradu. Dobro sam, hvala na pitanju."

Prvi je ovo komentar Feđe Štukana, našeg glumca i književnika, u izjavi koju je dao za portal Radiosarajevo.ba nakon što je danas, 23. juna, zadržan na beogradskom aerodromu i nije mu dopušten ulazak u Srbiju.

Više o tome šta nam je rekao njegov advokat čitajte OVDJE.

Potop u Dalmaciji: 'To nikad u životu nisam vidio, asfalt diže, sve trga, sve je padalo'

"Ostat ću do jutra i onda me deportuju prvim avionom do Sarajeva", govori nam u pauzi između poziva i VIDEO uključenja na beogradski festival Krokodil, gdje je i trebao gostovati.

Pitamo Štukana da li mu je rečeno zašto ima zabranu ulaska u Srbiju: "Dobio sam rješenje, koliko traje i dokad važi zabrana. Tu stoji da sam sigurnosna prijetnja po Srbiju."

Podsjetimo, sredinom juna prošle godine bosanskohercegovački glumac je zadržan na graničnom prelazu između BiH i Srbije nekoliko sati. Bilo je to odmah nakon što je najpre podržao proteste "Srbija protiv nasilja", a potom i prisustvovao protestnoj šetnji u Beogradu. Ubrzo ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nazvao "kriminalcem", a dnevni list Politika – "muslimanskim ekstremistom".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak