Evakuacija bh. državljana iz Gaze: Konaković i tri ambasadora razgovarali o planovima

0
Radiosarajevo.ba
Evakuacija bh. državljana iz Gaze: Konaković i tri ambasadora razgovarali o planovima

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković, zadužen za ključnu inicijativu evakuacije bh. državljana i njihovih srodnika iz Gaze, održao je u utorak, 16. januara, sastanak s ambasadorom Bosne i Hercegovine u Izraelu Duškom Kovačevićem, ambasadorom u Egiptu Sabitom Subašićem, i ambasadorom u Kataru Semirom Halilovićem.

"Angažovan je tim posvećenih pojedinaca koji već mjesecima neumorno rade na osiguravanju njihove sigurnosti", poručio je Konaković.

Razgovarano je o svim dosadašnjim aktivnostima, postignućima i izazovima s kojima se tim suočava, kao i planovima za naredne korake u procesu evakuacije.

Zoran Pusić: Nasilnici su protumačili da je došlo "njihovih pet minuta", Hrvatska se vraća u 90-e

Ministar Konaković izrazio je zahvalnost ambasadorima na njihovom predanom radu i podršci u ovoj važnoj misiji.

"Pratimo svi zajedno dešavanja i nastavljamo ulagati maksimalne napore kako bi svi naši državljani bili na sigurnom. Veliko hvala i Vijeću ministara na saradnji, kao i svim međunarodnim partnerima i prijateljskim državama koje su nam pružile podršku u ovim izazovnim trenucima", napisao je Konaković u svojoj objavi na društvenoj mreži X.

Četvoročlana porodica El-Barawy dva mjeseca nakon evakuacije iz Gaze stigla u Sarajevo

Ovaj susret s ambasadorima ističe važnost međunarodne saradnje u rješavanju kriznih situacija te potvrđuje posvećenost tima uključenog u evakuaciju na Bliskom Istoku.

Ministar Konaković izrazio je uvjerenje da će zajedničkim naporima i koordinacijom s partnerima obezbijediti siguran povratak svih državljana Bosne i Hercegovine iz područja zahvaćenih ratom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak