Emir Suljagić objavio fotografije: U općini u BiH postavljeni plakati presuđenog ratnog zločinca

2
Radiosarajevo.ba
Emir Suljagić objavio fotografije: U općini u BiH postavljeni plakati presuđenog ratnog zločinca

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić oglasio se na društvenoj mreži X (bivši Twitter) i podijelio fotografije nastale u jednoj općinskoj zgradi u Bosni i Hercegovini.

Navodno je riječ o zgradi Opštine Istočno Novo Sarajevo, a na fotografijama se nalazi presuđeni ratni zločinac Ratko Mladić.

"Odeš kao građanin, da uzmeš uvjerenje o državljanstvu i dočeka te ovo u opštini. Javna institucija. Ali zato mene saslušavaju zbog 'raspirivanja mržnje'", napisao je Suljagić uz fotografije.

Intervju | Vedran Đekić: "Esencijalna ljepota glumačke igre je da uči, ali i liječi"

Ukoliko se ispostavi da su fotografije nastale u zgradi Opštine Istočno Novo Sarajevo to neće biti prvi put da se na ovom mjestu veličaju ratni zločinci.

Naime, na zgradi Opštine Istočno Sarajevo u februaru 2018. godine postavljeni su posteri bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske (VRS) Ratka Mladića.

Skandalozno: Nenad Stevandić hvalio monstruma i haškog optuženika za ratne zločine

Ratko Mladić je ratni zločinac i bivši komandant i general snaga tzv. vojske RS u periodu 1992. do 1995. godine. Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju prvostepenom presudom 24. novembra 2017. osudio ga je na kaznu doživotnog zatvora zbog genocida, počinjenih ratnih zločina i zločina protiv čovječnosti.

Sud je odbio žalbu te ga pravosnažno osudio na doživotnu kaznu zatvora 8. juna 2021. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak