"Država je više od 1000 dana nijema na Davidovo ubistvo"

0
Radiosarajevo.ba
"Država je više od 1000 dana nijema na Davidovo ubistvo"

Neformalna grupa građana imena "Pravda za Davida", u saopštenju za javnost poručila je da kada su 26. marta 2018. godine prvi put stali na Trg Krajine u Banjoj Luci da je počela bespoštedna borba sa korumpiranim sistemom.

"Tada niko nije mogao ni slutiti da će država ostati nijema 1.300 dana na brutalno ubistvo studenta Davida Dragičevića. Za ovih 1.300 dana entitetske vlasti zloupotrebljene od strane kriminalnih klanova i kriminalaca koji su zaposjeli najviše funkcije u institucijama RS i BiH upotrijebile su cijeli državni aparat sa ciljem zataškavanja otmice i ubistva Davida Dragičevića.

Zloupotrebljene su i institucije pravosudnog sistema Republike Srpske. Tako je banjalučko Okružno tużilaštvo predvođeno glavnim tužiocem Želimirom Lepirom i postupajućim tužiocem Daliborom Vrećom istragu vodilo na način da nikada ne bude okončana. I da brutalno ubistvo bude zaboravljeno i zataškano", piše u njihovom saopštenju.

Ministar Edin Forto o problemu BHRT-a i FTV-a: 'Za 48 sati bit će aktivirana sredstva od pretplate'

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak