Druga faza Sporazuma: Uspostavljena kontakt tačka za razmjenu informacija o sigurnosti BiH

0
Radiosarajevo.ba
Druga faza Sporazuma: Uspostavljena kontakt tačka za razmjenu informacija o sigurnosti BiH

U prostorijama Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH održan je  sastanak radnih grupa Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i Oružanih snaga BiH.

Ovaj radni sastanak je nastavak saradnje i implementacije potpisanog Sporazuma o međusobnoj komunikaciji i saradnji te pružanju pomoći u oblasti obuka, koji su nedavno potpisali direktor Direkcije Enes Karić i ministar odbrane BiH Zukan Helez.

U prvoj fazi realizacije ovog Sporazuma u periodu od 25. marta 2024. godine do 05. aprila 2024. godine, u sjedištu Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Mostar održana je obuka iz oblasti "Neposrednog osiguranja VIP osoba", na kojoj je instruktorski tim Direkcije prenio svoje dugogodišnje iskustvo i znanje u osiguranju VIP osoba.

Erogene zone i njihov hit "Sarajevo": To je moj grad, ja takvog ga znam...

Danas je realizovana druga faza Sporazuma gdje se radilo se na uspostavljanju Kontakt tačke za razmjenu informacija i podataka koji se tiču sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Također su vršene pripreme o izradi planova i programa za specijalističke obuke, a sve s ciljem jačanja kapaciteta sposobnosti pripadnika Vojne policije Oružanih snaga BiH i  policijskih službenika DKPT BiH na sprječavanju, otkrivanju i dokumentovanju izvršioca krivičnih djela usmjerenih protiv OS BiH i sigurnosti BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak