Dramatične fotografije nevremena u Sanskom Mostu: Vjetar porušio stabla, zaustavljen saobraćaj...

0
Radiosarajevo.ba

Olujno nevrijeme zahvatilo je danas, 21. jula i Sanski Most.

Olujni vjetar srušio je stablo u Prijedorskoj ulici i zaustavio saobraćaj, a vatrogasci su izašli na intervenciju.

Srušeno je i jedno drvo i stub javne rasvjete u parku kod općine, a o jačini olujnog nevremena koje je zahvatilo Sanski Most svjedoči i oborena stoljetna lipa u blizini katoličke crkve.

Davor Dragičević otkrio ime ubice svog sina

Podsjetimo, oluja koja je najprije zahvatila Italiju, potom i Sloveniju pa Hrvatsku, stigla je i u Bosnu i Hercegovinu.

Kretanje oluje uživo možete pratiti OVDJE.

Kantonalna uprava civilne zaštite Kantona Sarajevo izdala je upozorenje pravnim i fizičkim licima za preduzimanje preventivnih mjera zaštite i spašavanja od obilnih kišnih padavina i jakog vjetra.

Pratite uživo: Oluja na pragu Bosne, stiže novo nevrijeme

Navode da se prema prognozama od Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u periodu od 21. jula do 23. jula na području Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo očekuju obilnije kišne padavine praćene jakim udarima vjetra i gradom.

Dodaju da je Zavod izdao narandžasto upozorenje za lokalne pljuskove, praćene grmljavinom i pojačanim vjetrom i gradom za vremenski interval od 21. jula od 16:00 sati do 22. jula do 23:59 sati i da lokalno može pasti 15 do 35 litara kiše po metru kvadratnom i da se očekuje vjetar brzine 45-65 km/h.

Posebno apeluju na pravna lica koje izvode radove na građevinskim objektima da ne ostavljaju predmete koji bi uslijed jakog vjetra mogle pasti sa krovova objekata, građevinskih skela i sl. i time ugroziti sigurnost prolaznika.

Apeluju i na općinske službe civilne zaštite s područja Kantona Sarajevo da odmah stave svoje organizovane snage zaštite i spašavanja u stanje pripravnosti, kako bi iste bile spremne kao snage prvog odgovora, da u skladu sa svojim nadležnostima i obavezama po planovima zaštite i spašavanja reaguju na potencijalno moguće obilne kišne padavine i jake udare vjetra na području svojih općina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak