Drama u BiH: Mamiću prijetili da će ga strpati u gepek

7
Radiosarajevo.ba
Drama u BiH: Mamiću prijetili da će ga strpati u gepek

Hrvatski mediji su objavili da je kontraverzni hrvatski biznismen i nekadašnji direktor Dinama Zdravko Mamić dobio ozbiljne prijetnje u Bosni i Hercegovini.

Iz onoga što se posljednjih godina moglo čuti o životu Zdravka Mamića u Hercegovini dalo se zaključiti da Mamić u svojoj drugoj domovini uživa status nacionalnog heroja i velikog biznismena čiji potezi ne prolaze nezapaženo. Ali s vremenom se po Hercegovini počelo govoriti kako se Mamiću strah uvukao u kosti i kako nije čudno što od prvog dana sa sobom vodi osiguranje, piše portal Zagreb.info.

Teško da će mu ti kršni momci pomoći ako se pokažu istinitima glasine da je nedavno primio ozbiljnu prijetnju da će ga u gepeku prevesti u Metković te izručiti hrvatskoj policiji ako ne stane sa solarnim energetskim biznisom koji razvija već nekoliko godina i u koji ulaže svoj kapital.

Vrelo Bosne neprepoznatljivo: Ostala su sjećanja na bujne potoke, a stručnjak otkriva prave razloge

Zbog toga se strah uvukao u kosti bivšeg gospodara hrvatskog fudbala koji je, šuška se po Hercegovini, ondje mnogim moćnicima stao na žulj.

Vidljivo je to i iz napisa portala Hercegovina.info koji je ovih dana objavio vijest da je Građevinski kantonalni inspektorat zapečatio ilegalnu trafostanicu na Slipčićima kod Mostara koja je izgrađena u sklopu postrojenja Zdravka Mamića. Nije to prvi put da službe u BiH pečate Mamićeve trafostanice, već je to učinjeno i ranije na Međinama.

Na tim je lokacijama Mamić jedan od glavnih investitora, solarno postrojenje u Spličićima izgradio je nakon Zvirovića i Međina, a u pripremi je i postrojenje na Vionici nadomak Čitluka.

Ilegalna trafostanica inače je izgrađena kao dio solarnog postrojenja investitora Plavo sunce iz Čitluka, kompanije u vlasništvu Mamićeve kćerke Ive Mamić, koja je dobila koncesiju za gradnju solarnog postrojenja na Spličićima koja glasi na tvrtku Ecco solar energy iz Čitluka.

Tu, međutim, ovoj priči nije kraj. Naime, Premier Energy d.o.o. Čitluk u vlasništvu je Premier kladionice te također ima u planu gradnju solarnog postrojenja na tom području, za koje je zainteresovana i kompanija Majsko sunce u vlasništvu Mamićeve nove partnerice Jelene Planinić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak