Dragan Čović: Nema šanse da se neko razdruži u BiH!

6
Radiosarajevo.ba
Dragan Čović: Nema šanse da se neko razdruži u BiH!

Državna koalicija koju čine HDZ BiH, SNSD i stranke Trojke sastat će se 2. jula u Mostaru.

Potvrdio je ovo lider HDZ-a Dragan Čović na tradicionalnom "Druženju uz kafu" s bh. novinarima u zgradi Parlamentarne skupštine BiH.

Kako je kazao sastanak je dogovorio sa predsjednikom SDP BiH Nerminom Nikšićom i predsjednikom SNSD Miloradom Dodikom.

Nevrijeme stiglo u BiH: Ulice pod vodom, kolaps u saobraćaju

Govorio je o aktuelnim temama u BiH, pa je tako, između ostalog odgovorio šta će uraditi u slučaju da vlasti entiteta RS pošalju prijedlog o "mirnom razdruživanju".

"Imali smo u zadnjih 20-tak godina desetke različitih inicijativa kako promijeniti Ustav Bosne i Hercegovine tj. Ankes IV Dejtona. Inicijative koje govore o decentralizaciji Bosne i Hercegovine, o centralizaciji BiH mimo Ustava, o razdruživanju, bilo ih je i bit će, na različitim lokacijama.

Svaki put se baziram na Ustav, predstavnici bh. politke imaju ideju kako bi se trebalo transformirati društvo, ali to ćemo pričati ako se otvori pitanje o Ustavu BiH. Nema nikakve šanse da se neko razdruži u BiH. Za to ne postoje ustavni preduvjeti i tačka", rekao je Čović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak