Dok čekamo Miholjsko ljeto, meteorolozi objavili novu prognozu: Evo kako nas (ne)vrijeme čeka

0
Radiosarajevo.ba
Dok čekamo Miholjsko ljeto, meteorolozi objavili novu prognozu: Evo kako nas (ne)vrijeme čeka

U Bosni u ponedjeljak ujutro, 16. septembra, oblačno vrijeme sa kišom uglavnom u sjevernim područjima. U Hercegovini je sunčanije uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica -1; Ivan Sedlo 5; Sokolac 6; Bugojno, Livno, Sarajevo, Široki Brijeg i Srebrenica 8; Drvar, Gradačac, Jajce i Tuzla 9; Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Doboj, Prijedor, Sanski Most, Trebinje, Zenica i Zvornik 10; Mostar 12; Neum 13°C.

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme većinom sa slabom kišom. Više padavina prije podne na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. U Hercegovini će preovladavati sunčanije uz malu do umjerenu oblačnost. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. U poslijepodnevnim i večernjim satima na području Hercegovine su mogući slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 20 do 23°C.

Dragan Bursać: Hoće li mladići iz RS-a služiti vojsku u Srbiji?

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno može padati slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 13°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Djelimična stabilizacija vremena uslovljava nešto povoljniju opštu sliku, izraženije na jugu. Nakon hladnijih jutarnjih sati, kada je poželjno biti oprezniji, prikladno se odjenuti i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, danju će nastupiti blago zatopljenje, što će, uz manje padavina, povoljno djelovati na osjetljive osobe, te dovesti do umanjenja tegoba vezanih uz njihove bolesti. Večer prohladna, stoga je u ovom periodu, također preporučljivo reducirati boravak na otvorenom.

Objavljena je prognoza do petka:

U utorak 17. 9. 2024. u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Rijetko može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, na jugu zemlje od 21 do 24°C.

U srijedu 18. 9. 2024. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, uglavnom sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C, na jugu zemlje do 23°C.

Bh. meteorolozi objavili novu prognozu, evo kad nam se vraća toplije vrijeme

U četvrtak 19. 9. 2024. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 23°C. 

U petak 20. 9. 2024. u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa lokalnim pljuskovima. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak