Dodikov ATV prekida saradnju s Dacešinom zbog stava o Srebrenici: Ovo je odgovor našeg pustolova

12
Radiosarajevo.ba
Dodikov ATV prekida saradnju s Dacešinom zbog stava o Srebrenici: Ovo je odgovor našeg pustolova

Alternativna televizija je nakon četiri godine saradnje, odlučila prekinuti partnerstvo sa poznatim bosanskohercegovačkim pustolovom Robertom Dacešinom.

To su učinili iz razloga što je Dodikove miljenike uvrijedio stav Dacešina koji se oglasio povodom spornog udžbenika historije prema kojem će djeca iz manjeg bh. entiteta učiti iskrivljene historijske činjenice.

Dacešin je tada, između ostalog napisao i da smatra da više od 8000 žrtava iz Srebrenice zaslužuju barem spomen.

Bliži se početak FAR festivala: "Težimo ka postizanju rodne ravnopravnosti u svim sferama društva"

Nakon što su objavili da raskidaju saradnju 

"U svakom slučaju, bilo je fino dok je trajalo i hvala za podršku protekle četiri godine. Hvala što ste prenosili moju emisiju i što ste omogućili ljudima da gledaju ono što smo se istinski trudili da stvorimo i na čemu smo od srca radili. Nikada to neću zaboraviti iskreno.

Svjestan sam da se možda moji stavovi ne uklapaju u pojedine narative društva, ali nikakav novac nije vrijedan toga i iskreno jedino što ja želim je da mogu slobodno da pišem o onom što osjećam. Da pričam o onom što vidim u svijetu i da moja videa šire poruke mira i ujedinjenja ove zemlje, bez podjela i ako je to možda naivno ili šta već, očito živim u naivnom svijetu.

Ako su me putovanja nešto naučila to je da volim svakoga na svijetu na isti način, a umjesto što blagoslov koji smo dobili da imamo priliku da u jednoj zemlji učimo tri različite kulture i religije tretiramo kao prednost, kod nas to predstavlja problem, ali ok. U svakom slučaju, no hard feelings i idemo dalje sa još više putovanja", napisao je Dacešin.

Cijelu izjavu Dacešina zbog koje su se iz ATV-a odlučili na ovaj korak možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak