Dodik želi sa Elonom Muskom razgovarati o 'rudnim bogatstvima RS': 'Očuvao ime slave Nikole Tesle'

23
Radiosarajevo.ba
Dodik želi sa Elonom Muskom razgovarati o 'rudnim bogatstvima RS': 'Očuvao ime slave Nikole Tesle'

Predsjednim manjeg bh. entiteta Rs Milorad Dodik osvrnuo se u subotu, 20. jula, na rudna bogatstva koja su smještena na ovom području.

Dodik je na svom X profilu istakao da ga raduje povećano interesovanje investitora za mineralna i rudna bogatstva Rs.

"Raduje me povećano interesovanje investitora za mineralna i rudna bogatstva Rs. Kroz historiju, Srbi su se na Balkanu racionalno koristili rudna bogatstva za jačanje države, kulture i vjere.

SDA: Ovo je nastavak agresivne politike Vučića. Pitanje je vremena kada će doći do esklacije stanja

Bilo bi zanimljivo i korisno razgovarati o tome sa Elonom Muskom, jednim od najvećih inovatora 21. vijeka, o našim potencijalima, posebno jer je on zaslužen za očuvanje snage imena i slave našeg Nikole Tesle, najvećeg naučnika i pronalazača 20. vijeka", napisao je u objavi.

Podsjetimo, , njemački kancelar Olaf Scholz stigao je petak, 19. jula, u neočekivanu posjetu Srbiji. Razgovaralo se o iskopavanju litijuma u zapadnoj Srbiji za koji je posebno zainteresovana njemačka auto industrija.

Predstavnici Europske unije i Srbije poslije tgoa su potpisali Memorandum o razumijevanju o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (23)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak