Dodik poslao pismo kineskom predsjedniku zbog epidemije koronavirusa

Srna
Dodik poslao pismo kineskom predsjedniku zbog epidemije koronavirusa

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik uputio je predsjedniku Narodne Republike Kine Xi Jinping najiskrenije riječi podrške za sve napore i aktivnosti koje kineske vlasti provode s ciljem prevencije i kontrole daljnjeg širenja koronavirusa.

Dodik je istakao kako je impresioniran efikasnošću Kine, koja je u veoma kratkom roku mobilizirala sve snage i resurse kako bi se borila protiv epidemije.

"Vaša velika zemlja ima stručnjake, tehnološke i materijalne resurse, ali i ranija iskustva u borbi protiv zaraznih bolesti. Vjerujem u snagu vaše zemlje i vašeg naroda i cijenim vašu kontinuiranu odgovornu politiku prema globalnim pitanjima, što se pokazalo i u slučaju koronavirusa", istakao je Dodik.

Dodik je, uz najbolje želje za mir i blagostanje prijateljskog kineskog naroda, predsjedniku Kine uputio izraze dubokog poštovanja, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak