Dodik najavio zajedničko djelovanje stranaka iz RS u vezi državne imovine: "Sutra će biti riješeno"

4
Radiosarajevo.ba
Dodik najavio zajedničko djelovanje stranaka iz RS u vezi državne imovine: "Sutra će biti riješeno"

Predsjednik manjeg bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik naveo je kako je pitanje imovine "trajno riješeno Daytonskim mirovnim sporazumom i Ustavom BiH i da to pitanje neće biti razmatrano u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH".

Dodik je u retrospektivi protekle sedmice na svom Instagram profilu podsjetio da je na sastanku predstavnika organa vlasti entiteta RS i u državnim institucijama s liderima političkih partija vladajuće koalicije okupljenih oko SNSD i predstavnika opozicionog SDS dogovoreno da u ponedjeljak Narodnoj skupštini RS bude potpisana izjava o imovini kao odgovor na navodni, kako kaže, "sve veći pritisak na RS".

"Izjava koju su ranije potpisali predstavnici partija sa sjedištem u Federaciji BiH je politički ultimatum RS i međunarodnoj zajednici", naveo je Dodik.

Pročitajte šta tačno piše u tekstu Nacrta rezolucije o genocidu u Srebrenici o kojoj će glasati UN

Dodik ponovo tvrdi da BiH "ima samo granicu, nema imovinu na teritoriji".

"Po Ustavu BiH je sastavljena od dva entiteta, a državnost je na entitetima. Ono što isključivo nije dato BiH, pripada entitetima. Mi ćemo se toga držati i u narednom periodu dogovarati naše akcije", dodao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak