DF: Pozivamo i Trojku i SDA da se prisjete ko je slavio uvođenje mehanizma koordinacije

5
Radiosarajevo.ba

Demokratska fronta oglasila se danas, 24. jula na društvenim mrežama nakon što nije usvojena Reformska agenda, koja je bila ključna za dobijanje 70 miliona eura od Evropske unije.

"Trojka je pristala na sve zahtjeve Čovića i Dodika, a SDA je ranije mehanizmom kordinacije omogućila kantonima da sve blokiraju! Pozivamo i Trojku i SDA da se prisjete, zajedno sa strancima, ko je sve slavio uvođenje takvog mehanizma koordinacije!

Posebno se obraćamo 'nesretnom' Forti sa pitanjem - kako ti je i za šta je glasao Nihad UK, premijer Vlade KS", poručili su iz Demokratske fronte.

Kako je FBI za manje od sat vremena uspio otključati mobitel Trumpova atentatora?

Podsjetino, predstavnici četiri kantona nisu dali svoju suglasnost na predloženi nacrt dokumenta, unatoč dodatnom roku koji je odobrila Europska komisija te iscrpnim pokušajima usuglašavanja protekla dva dana, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Suglasnost na Nacrt reformske agende nisu dali Srednjobosanski kanton, Tuzlanski kanton, Zeničko-dobojski kanton, te Unsko-sanski kanton.

Zbog njihovog odbijanja, Bosna i Hercegovina je jedina zemlja Zapadnog Balkana koja nije službeno podnijela Nacrt dokumenta Reformske agende.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak