Denis Bećirović se sastao sa Joeom Bidenom: "BiH i SAD imaju prijateljske veze"

16
Radiosarajevo.ba
Denis Bećirović se sastao sa Joeom Bidenom: "BiH i SAD imaju prijateljske veze"

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović sa suprugom Mirelom prisustvovao je u New Yorku prijemu kojeg organizira predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden s njegovom suprugom Jill.

"Bosna i Hercegovina i SAD imaju čvrste i prijateljske veze, a naše strateško opredjeljenje je dodatno jačanje tih veza.

Susret s predsjednikom Bidenom i prvom damom bio je prilika da iskažem poštovanje predsjedniku i narodu SAD za cjelokupnu dosadašnju pomoć našoj državi.

Norveška izdala potjernicu za muškarcem koji je prodao kobne pejdžere Hezbolahu

Raduje me da je predsjednik Biden još jednom iskazao punu podršku Bosni i Hercegovini, a posebno da je istakao svoju ličnu povezanost s našom državom", rekao je Bećirović.

Podsjećamo, predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović obratio se u četvrtak , 26. septembra, na sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija u New Yorku, u okviru debate o temi "Maintenance of international peace and security – Leadership for peace".

Denis Bećirović iz New Yorka: 'Deklaracija tzv. svesrpskog sabora suprotna međunarodnom pravu'

Mirela Bećirović, supruga člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića, bila je na prijemu kod prve dame Turske Emine Erdogan, 25. septembra 2024. godine, a prelijepa Mirela zablistala je u bijeloj haljini sa cvijetnim detaljima i ponovo oduševila svojim stilom i izgledom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak