Definitivno odbijena molba Hrvatske za izručenje Zdravka Mamića

Radiosarajevo.ba
Definitivno odbijena molba Hrvatske za izručenje Zdravka Mamića

Molba Ministarstva pravosuđa Hrvatske da joj je izruči Zdravko Mamić, osuđeni savjetnik Nogometnog kluba Dinamo Zagreb, zvanično je odbijena. To su potvrdili za Radiosarajevo.ba iz Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine.

“Ministar pravde BiH, nakon što je Sud BiH utvrdio da nisu ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje potraživanog Zdravka Mamića iz BiH u Republiku Hrvatsku, donio rješenje kojim se odbija molba ninistarstva pravosuđa Republike Hrvatske za izručenje potraživanog”, dodano je iz kabineta ministra Josipa Grubeše za naš portal.

Podsjetimo, Mamić je u Bosnu i Hercegovini stigao 6. juna prošle godine, dan uoči izricanja presude kojom ga je Županijski sud u Osijeku osudio na šest i po godina zatvora.

Nakon dolaska u BiH pravosudni organi u Zagrebu su tražili izručenje Mamića, što je on osporio s obzirom na to da je i državljanin Bosne i Hercegovine.

Sud BiH je ranije utvrdio da nema uvjeta za izručenje Mamića Hrvatskoj, ali je konačnu odluku morao donijeti ministar Josip Grubeša.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak