Mamić opet izbačen iz sudnice nakon što je Lovren promijenio iskaz

Radiosarajevo.ba
Mamić opet izbačen iz sudnice nakon što je Lovren promijenio iskaz
Na Županijskom sudu u Osijeku svjedočenjem fudbalera Dejana Lovrena nastavilo se suđenje bivšem predsjedniku Dinamo Zagreba Zdravku Mamiću i drugima, ali suđenje nije dugo potrajalo.

Mamić je nekoliko minuta prije 10 sati došao na sud šepajući na štakama i nakon sat vremena je izbačen iz sudnice. Dejan Lovren je promijenio iskaz koji je prije dao USKOK-u. Zdravko Mamić je na to burno reagirao.

Nakon što su Mamića udaljili sa suđenja nastavljeno je ispitivanje Dejana Lovrena vezano za anekse ugovora. Lovren kaže da je aneks potpisala njegova majka, no sudu je sporno to kako je to mogla učiniti ako je dobila punomoć tek 11 dana nakon potpisivanja, piše 24sata.hr.

Županijski sud je 'pod opsadom', u hodniku i u sudnici osim osječkih pravosudnih policajaca za sigurnost brinu i zagrebački koji su došli kao pojačanje. Pojačano osiguranje na osječkom sudu bilo je i ranije, ali nakon napada na Mamića u Tomislavgradu policajci prate svaki njegov korak.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije