Danas u RS dan žalosti zbog smrti napadača na kosovsku policiju, 'solidarisao' se i BH Radio 1

18
Radiosarajevo.ba
Danas u RS dan žalosti zbog smrti napadača na kosovsku policiju, 'solidarisao' se i BH Radio 1

Vlada bosanskohercegovačkog entiteta RS proglasila je danas, 27. septembar, Danom žalosti zbog smrti napadača u terorističkom napadu na Kosovu.

Sramotnu odluku o proglašenju Dana žalosti Vlada manjeg bh. entiteta je donijela na telefonskoj sjednici. Kako kažu, zastave na institucijama danas će biti spuštene na pola koplja, a TV i radijski sadržaji, kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za taj dan bit će prilagođene Danu žalosti.

Ovom odlukom vlasti ovog entiteta u BiH su, očekivano, 'uskočile' u vagon sa Srbijom, koja je također proglasila dan žalosti zbog, kako to oni pišu, "tragičnih događaja na Kosovu".

Podcast S Armom: Razgovor o mentalnom zdravlju novinara s Borkom Rudić i prof. dr. Mirnom Marković

A, "tragični događaj" zapravo je bio teroristički napad na koji je kosovska policija odgovorila tako što je, poslije ubistva svog pripadnika, ubila trojicu napadača, i nekoliko njih ranila. Uhapšeno je njih šestoro.

Zbog dana žalosti u entitetu RS, od jutros i BH Radio 1 emituje ozbiljnu muziku zbog smrti napadača na kosovsku policiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak