Danas sunce i do 26 stepeni: Stiže promjena vremena - bit će i kiše i snijega

0
Radiosarajevo.ba
Danas sunce i do 26 stepeni: Stiže promjena vremena - bit će i kiše i snijega

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Drvar i Sokolac 0; Livno 2; Bjelašnica, Bugojno i Široki Brijeg 3; Sanski Most i Srebrenica 4; Ivan Sedlo, Prijedor i Zenica 5; Banja Luka i Tuzla 6; Bijeljina i Sarajevo 7; Doboj i Mostar 8; Trebinje 9; Neum 10; Gradačac 14; Bihać 15°C.

Bioprognoza: Tokom prijepodneva svježije i ugodnije. Strujanje toplog zraka, natprosječne temperature i sparno vrijeme u drugom dijelu dana, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Preporučljivo je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili. U večernjim satima, usljed blizine promjene, opšta slika će se pogoršati, izraženije na sjeveru zemlje. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, reumatskih bolova, promjene raspoloženja, nesanice.

Policajci ubili učenika napadača (14) u školi u SAD-u: "Citirao je i pjesmu Baje Malog Knindže"

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C. U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23°C.

U subotu pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Padavine većinom u Bosni. U Hercegovini lokalni pljuskovi u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 20°C. 

U nedjelju u Bosni i Hercegovini sunčanije prije podne. U drugom dijelu dana postepeno naoblačenje sa zapada koje će u cijeloj zemlji usloviti kišu tokom noći na ponedjeljak. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C. 

Proljeće kuca na vrata: Meteorolog Krajinović najavio kakvo će vrijeme biti u narednim mjesecima

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu do 15°C. 

U utorak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kratkotrajnom kišom. U Hercegovini umjerena naoblaka. Vjetar umjeren i jak sjevernog smjera. Krajem dana vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu do 13°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak