Danas izricanje presude Elvisu Ćustendilu koji je ubio Amru Kahrimanović

0
Radiosarajevo.ba
Danas izricanje presude Elvisu Ćustendilu koji je ubio Amru Kahrimanović

U Kantonalnim sudom u Tuzli u srijedu, 17. jula, će biti izrečena presuda policijskom službeniku Elvisu Ćustendilu, optuženom za ubistvo Amre Kahrimanović.

Ćustendil je prije nekoliko dana priznao krivicu te se sudski postupak skraćuje.

"Pred vijećem Kantonalnog suda u Tuzli održano je ročište za razmatranje izjave o priznanju krivnje u predmetu koji se po potvrđenoj optužnici Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona od 5. juna 2024. godine, vodi protiv Elvisa Ćustendila, optuženog za krivično djelo Ubistvo.

Pakleno ljeto u BiH: Sarajevo obara historijske rekorde

Nakon što je sud razmotrio izjavu o priznanju krivnje i našao da postoji dovoljno dokaza o krivnji optuženog, sud je prihvatio izjavu te je prema Zakonu o krivičnom postupku FBiH zakazano izricanje presude, koje će biti održano 17. jula 2024. godine u 08.30 sati.

Na ovaj način, optuženi se odrekao prava na suđenje te će ovaj predmet biti okončan bez provođenja glavnog pretresa", saopšteno je iz Kantonalnog suda Tuzla.

Podsjetimo, Elvis Ćustendil (51) iz Tuzle, u to vrijeme službenik Uprave policije MUP-a TK, optužen je da je 7. februara 2024. godine u večernjim satima iz službenog pištolja, pucao u Amru Kahrimanović i usmrtio je, te mu se na teret stavlja krivično djelo ubistvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak