Da li građanima Kantona Sarajevo prijeti novo poskupljenje: Na red došla i voda?

2
Radiosarajevo.ba
Da li građanima Kantona Sarajevo prijeti novo poskupljenje: Na red došla i voda?

Kao što su mnogi građani Bosne i Hercegovine primijetili proteklih nekoliko mjeseci cijene širom države su drastično 'skočile', a izgleda da se građanima Kantona Sarajevo sprema i novo poskupljenje vode i i odvodnje otpadnih voda.

Prema navodima zastupnika Skupštine Kantona Sarajevo Muamera Bandića (SBiH) Kantonalno javno preduzeće Vodovod i kanalizacija predlaže da se cijena vode za sve kategorije izjednači na 1,08 KM.

"Time bi se cijena vode za treću kategoriju najvećih potrošača vode smanjila za osam posto u odnosu na postojeću, a za prve dvije kategorije, kojih ima najviše, značajno povećala", kazao je Bandić.

Poruka Varhelyiju iz Sarajeva: Negiranje genocida podriva mir, pomirenje i perpektivu BiH i regije

Prema navodima zastupnika kategoriju I koja je ujedno i najugroženija, ukoliko se ovaj prijedlog usvoji čeka poskupljenje vode od čak 54 posto, dok bi potrošači kategorije II mogli očekivati poskupljenje vode od 29 posto.

Pored toga, kazao je i da je cijena vode jedno od egzistencijalnih pitanja za građane Kantona Sarajevo, uz objavljene fotografije prijedloga KJKP ViK za nove cijene u Kantonu Sarajevo.

"Nije tačno da ne postoji akt o povećanju cijena, odnosno Prijedlog cijena usluge vodosnabdjevanja pitkom vodom, odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda.

Prijedlog je izradila uprava ViK-a i dostavila Nadzornom odboru na razmatranje i donošenje odluke, koja će biti upućena Vladi Kantona Sarajevo u čijoj nadležnosti je donošenje Odluke o izmjeni cjenovnika usluge snadbjevanja pitkom vodom, odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda", zaključio je Bandić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak