Čudo iz Donje Jablanice: Dječak pronađen živ i zdrav ispod ploče teške dvije tone

6
Radiosarajevo.ba

Drugi dan nakon stravične nesreće koja se desila u Donjoj Jablanici ali i u naseljima u okruženju, nastavlja se borba velikog broja spasitelja da pronađu nestale osobe.

Prema zvaničnim informacijama do sada je 18 osoba izgubilo život a za velikim brojem se još uvijek traga.

Iz Donje Jablanice nam dolaze i dobre vijesti. Tokom intezivne potrage spasioci su, navodno, pronašli dječaka ispod ruševina porodične kuće. Uspjeli su ga izvući te je hitno transportovan u Kantonalnu bolnicu u Mostaru.

Lokalni izbori 2024 | Za glas se u BiH nudilo 200 maraka, slučaj odmah prijavljen, a evo i gdje

Dječaka su pronašli ispod dvije tone teške ploče koja se urušila nad njm.

Prema informacijama portala Crna-Hronika, dječak je van životne opasnosti a današnji dan će slaviti kao drugi rođendan.

"Ono što će čitav život ostati u mom sjećanju, nešto što nikad neću moći izbaciti iz svoje glave zasigurno je pronalazak malog djeteta.

Živo, ispod ploče koja je bila teška sigurno dvije tone. Zajedno s mještanima i svima koji su tu bili prisutni uspjeli smo dijete izvući živo i transportirati ga do prve medicinske ustanove. Jutros sam dobio podatke da je dijete zdravo i da mu je osigurano sve što treba", rekao je Sabahudin Spahović iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

Sabahudin Spahović je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio da je dijete pronađeno živo i zdravo, prvi dan potrage.

"Znam da je vijest objavljena tek danas (nedjelja, 6. oktobar), a ja mogu potvrditi da je dječak pronađen u petak (4. oktobra), prvog dana potrage za nestalima. Danas, do vašeg poziva (17 sati) nijedna osoba nije pronađena živa, a mi nastavljamo potragu sve dok smo ovdje u Jablanici", dodao je Spahović za portal Radiosarajevo.ba.

Još uvijek se se traga za najmanje 15 osoba iz ovog mjesta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak