Crnadak: CIA i OHR ne pljačkaju narod, nego vlasti RS, suđenje Dodiku nije napad na entitet

5
Radiosarajevo.ba
Crnadak: CIA i OHR ne pljačkaju narod, nego vlasti RS, suđenje Dodiku nije napad na entitet

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak komentarisao je nedavna dešavanja u bh. entitetu RS i navode Milorada Dodika.

"Suđenje Dodiku ne može ugroziti RS, jer ona ima svoj demokratski kapacitet i njena budućnost nije vezana za političku sudbinu bilo kojeg funkcionera. To se pokazalo u slučajevima smjene Nikole Poplašena i iznenadne smrti Milana Jelića, kada smo, u zakonskim rokovima, demokratski izabrali novog predsjednika RS", napisao je Crnadak na svojoj Facebook stranici.

Crnadak je dodao i da ne postoji tajni plan svjetskih sila za uništenje RS, te da Dodikovo suđenje nije napad na manji bh. entitet.

Joe Biden se ponovo oglasio! Već dao podršku osobi koja bi umjesto njega mogla biti kandidat

"Milion puta treba ponoviti, Dodikovo suđenje nije napad na RS, Dodik nije RS i RS će nastaviti da živi i razvija se i kada on ne bude na političkoj sceni. Iako bi to neki fanatici u Sarajevu voljeli, ne postoji nikakav tajni plan svjetskih sila za uništenje Republike Srpske".

Crnadak je izjavio i da nije logično da Aleksandar Vučić sarađuje sa zemljama EU, ukoliko zaista postoji plan za ukidanjem ovog bh. entiteta. 

"Pa, zar bi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potpisivao strateški sporazum sa njemačkim kancelarom prije tri dana i najavio posjetu predsjednika Macrona u augustu, kada bi uništenje RS bilo dio planova Berlina i Pariza? Naravno da ne bi", smatra Crnadak.

Potpredsjednik PDP-a je također dodao i da ni SAD ukidanje RS-a nije cilj.

"Da li bi prije nekoliko dana ministar vanjskih poslova Srbije u Washingtonu rekao da su SAD strateški važan partner Srbije i da će se saradnja jačati u budućnosti kada bi uništenje RS-a bilo cilj američke politike? Naravno da ne bi", naveo je Crnadak.

Crnadak je zaključio objavu sa komentarom da su pripadnici SNSD-a najveća opasnost za RS i njene stanovnike

"Nikad ne smijemo zaboraviti: pljačku narodnog novca u RS vrše domaći ljudi - 1.500 namještenih tendera i izvlačenje 500 miliona KM nisu izveli CIA, Vatikan i OHR, nego Srbi iz RS, upravo oni koji vam svaki dan pričaju kako su velike patriote. Najveća opasnost za naš narod i RS je SNSD režim i ne mogu se više sakrivati iza svog srbovanja i lažnog nacionalizma", poručio je na kraju Crnadak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak