Članu VSTV-a prijeti suspenzija: Dan uoči ročišta imao sastanak u ugostiteljskom objektu

3
Radiosarajevo.ba
Članu VSTV-a prijeti suspenzija: Dan uoči ročišta imao sastanak u ugostiteljskom objektu

Ured disciplinskog tužioca podigao je tužbu protiv člana Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Saše Sarajlića.

Prema informacijama portala Radiosarajevo.ba, Ured je podigao tužbu te je zatražio privremene udaljavanje s funkcija u VSTV-u.

Iako nisu poznati svi detalji slučaja, iz Ureda disciplinskog tužioca odlučili su se za ovaj korak zbog toga što je Sarajlić neprimjereno komunicirao s određenim osobama iz predmeta koji su pokrenuti.

Portal Istraga je ranije objavio da se Sarajlić susreo s nekadašnjim federalnim parlamentarcem Halilom Bajramovićem u jednom ugostiteljskom objektu. Bajramović je u tom trenutku već bio osuđen prvostepenom presudom na tri godine zatvora za kazneno djelo obmana pri davanju kredita.

Zoran Predin svečano otvorio festival književnosti Bookstan

Susret sa Sarajlićem, kako je pisao ovaj portal, dogodio se dan pred početak drugostepenog postupka u Vrhovnom sudu FBIH u istom predmetu.

Vrhovni sud FBiH je u konačnici potvrdio prvostepenu presudu i Bajramović je pravosnažno osuđen na tri godine zatvora. Također, ostao je i bez mandata u Federalnom parlamentu.

Zbog cijelog slučaja, naredne sedmice trebala bi se održati i vanredna sjednica VSTV-a na kojoj bi se trebale razmatrati mjere protiv Sarajlića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak