Članovi PBiH u Washingtonu: 'Zajednički interes svih naroda je očuvanje mira i članstvo EU'

9
Radiosarajevo.ba

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine sastali su se danas u Washingtonu sa članovima Odbora za vanjske poslove Senata Sjedinjenih Američkih Država, predvođenim senatorkom Jeanne Shaheen

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim vanjskopolitičkim temama, kao i unutrašnjim političkim, ekonomskim i sigurnosnim prilikama u Bosni i Hercegovini.

Članovi Predsjedništva BiH zahvalili su se američkim senatorima na interesovanju, kao i pomoći koju SAD u kontinuitetu pružaju institucijama na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini.

Pronađeno tijelo dječaka, nastavlja se potraga za majkom koja je sa troje djece skočila u rijeku

Željka Cvijanović susrela se sa američkim ambasadorom Michaelom Murphyjem

Tokom sastanka je konstatovano da je vlast na nivou BiH formirana u rekordno brzom roku, te da to predstavlja pozitivan pomak.

Ovom prilikom, članovi Predsjedništva BiH su istakli da je zajednički interes svih naroda i građana u Bosni i Hercegovini očuvanje mira i stabilnosti, kao i punopravno članstvo u Evropskoj uniji.

Sagovornici su ocijenili da je dobijanje kandidatskog statusa za članstvo u Evropskoj uniji pozitivan signal za Bosnu i Hercegovinu, te izrazili opredijeljenost ka sprovođenju reformskih procesa važnih za dalji napredak na evropskom putu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak