Ciklona Boris nije utjecala na hidrološki režim vodotokova u Hercegovini

0
FENA
Ciklona Boris nije utjecala na hidrološki režim vodotokova u Hercegovini

Oluje koje su proteklog vikenda pogodile Središnju Europu nisu imale poseban utjecaj na hidrološki režim na slivu Jadranskog mora u Federaciji BiH, doznaje Fena iz Agencije za vodno područje Jadranskog mora Mostar.

Prema prikupljenim podacima, odnosno izmjerenim vrijednostima na hidrološkim postajama na slivu, u proteklom periodu nisu zabilježeni značajniji porasti vodostaja na vodotocima osim blagog povećanja istih.

Na rijeci Neretvi, nizvodno od Mostara, protoke su u kraćem vremenu tijekom vikenda dosegle vrijednosti neznatno veće od srednjih godišnjih vrijednosti, dok na ostalim vodotocima (Buna, Trebižat i dr.) vrijednosti protoka nisu dostigle veličine srednjih godišnjih protoka.

Meteorolog čije prognoze prati cijeli region objavio kakvo nas vrijeme čeka narednih dana

Na meteorološkim postajama koje su u nadležnosti Agencije za vodno područje Jadranskog mora od 1. septembra 2024. godine pa do danas registrirane su oborine u količini od 100 mm do 150 mm, ovisno o lokaciji.

Ta količina oborina nije mogla prouzročiti probleme s poplavama i bujicama.

Poljaci evakuiraju 44.000 ljudi: Odmah idite na najviši sprat zgrade, cijeli grad će biti poplavljen

Prema meteorološkim prognoznim modelima u narednom razdoblju ne očekuju se značajnije oborine tako da se ne očekuje porast vodostaja na vodotocima, istaknuli su iz Agencije za vodno područje Jadranskog mora Mostar.

Sve o poplavama u Europi čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak