CIK ponovo broji glasove u još jednom bh. gradu

0
Radiosarajevo.ba
CIK ponovo broji glasove u još jednom bh. gradu

Centralna izborna komisija BiH je na 105. (hitnoj) sjednici održanoj 14.12.2020. godine donijela Naredbu po službenoj dužnosti kojom se Glavnom centru za brojanje naređuje da utvrdi broj nevažećih praznih i broj nevažećih listića po drugim kriterijima na biračkom mjestu 080A016B u Osnovnoj izbornoj jedinici Kalesija za nivo načelnika općine.

Utvrđivanje broja nevažećih listića za navedeno biračko mjesto će se izvršiti danas, 14.12.2020. godine u 16:00 sati u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu (Zetra).

Naredba će biti objavljena na web stranici Centralne izborne komisije BiH i smatrat će se da je na taj način dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu.

U skladu sa članom 5.31 Izbornog zakona BiH kandidati političkih subjekata i nezavisni kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši utvrđivanje broja nevažećih glasačkih listića po kriterijima, kao i drugi akreditirani posmatrači, mogu biti prisutni u toku navedene aktivnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak