CIK BiH objavio kako građani kojima su uništeni lični dokumenti u poplavama mogu glasati

0
Radiosarajevo.ba
CIK BiH objavio kako građani kojima su uništeni lični dokumenti u poplavama mogu glasati

Zbog razornih poplava koje su pogodile područje Jablanice ranije ovog mjeseca, Lokalni izbori su naknadno raspisani za 3. novembar, a CIK je objavio dodatne informacije procesa.

"Centralna izborna komisija BiH je donijela posebnu Instrukciju o načinu identifikacije i glasanja birača na odgođenim izborima u Jablanici prema kojoj birač kojem su u elementarnoj nepogodi uništene lične isprave, svoje biračko pravo može iskoristiti uz predočenje obrasca lične karte s fotografijom (LK-O-I4) izdate od strane nadležnog Ministarstva unutrašnjih poslova. Za izdavanje obrasca lične karte s fotografijom - LK-O-I4 neophodno je da se birač lično obrati nadležnom Ministarstvu unutrašnjih poslova, te izvrši prijavu da su mu identifikacioni dokumenti uništeni, na osnovu čega će mu biti izdat obrazac lične karte s fotografijom LK-O-I4", naveli su u saopštenju.

Za potrebe glasanja birača na biračkom mjestu 126A013 (Donja Jablanica), izborna komisija osnovne izborne jedinice Jablanica odredit će novu lokaciju biračkog mjesta na kojoj će birači ostvariti svoje biračko pravo, te će o tome naknadno obavijestiti birače, dodaje se.

Nezapamćen incident u Italiji: Hrvatski stručnjak se potukao s fudbalerom Rome

Centralna izborna komisija BiH je imenovala 2 koordinatora u ime Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine za koordiniranje i nadgledanje odgođenih izbora u osnovnoj izbornoj jedinici Jablanica.

Podsjećamo, Centralna izborna komisija BiH je 22.10.2024. godine donijela Odluku o raspisivanju i održavanju Lokalnih izbora 2024. godine u izbornoj jedinici Jablanica koji će biti održani u nedjelju, 03.11.2024. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak