CiK BiH komisijama izdao novu naredbu: 'Odmah prebrojite glasova s ova dva biračka mjesta'

0
Radiosarajevo.ba
CiK BiH komisijama izdao novu naredbu: 'Odmah prebrojite glasova s ova dva biračka mjesta'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Lokalni izbori 2024

Na osnovu izvještaja glavnog kontrolora izbornih rezultata, Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine danas je izdala naredbu općinskim/gradskim izbornim komisijama Fojnice i Kiseljaka za otvaranje vreća i brojanje glasačkih listića u cilju pravilnog objedinjavanja i utvrđivanja rezultata izbora s dva biračka mjesta iz razloga što birački odbori nisu pravilno utvrdili izborne rezultate.

Ovo je saopćeno u ponedjeljak, 21. oktobra, iz CIK-a BiH.

Naredba se odnosi na nivo općinsko vijeće i to za biračko mjesto 114A016 u Fojnici i biračko mjesto 115A005 u Kiseljaku.

Husref Musemić brutalno psovao i prijetio kontroloru suđenja u Mostaru. Spomenuo i Vicu Zeljkovića

Husref Musemić brutalno psovao i prijetio kontroloru suđenja u Mostaru. Spomenuo i Vicu Zeljkovića

U skladu s Pravilnikom o provođenju izbora u BiH, općinska/gradska izborna komisija po dobijanju naredbe vrši pripreme za brojanje na način da imenuje tim za otvaranje vreća i brojanje glasačkih listića, koji će vršiti brojanje glasačkih listića u cilju pravilnog objedinjavanja utvrđenih izbornih rezultata te pisanim putem obavještava akreditirane posmatrače koji imaju pravo posmatrati rad izborne komisije i ovog tima, o mjestu i vremenu navedenog brojanja glasačkih listića.

Izborna komisija organizira ponovno brojanje glasačkih listića odmah po dobijanju naredbe od Centralne izborne komisije BiH vodeći računa o obaveznom prisustvu akreditiranih posmatrača.

Više infomacija o lokalnim izborima 2024 u Bosni i Hercegovini možete pročitati na portalu Radiosarajevo.ba na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije