Cijene goriva od sutra niže: Od 5 do 25 feninga po litru

N. Ka.
Cijene goriva od sutra niže: Od 5 do 25 feninga po litru

Federalno ministarstvo trgovine zaprimilo je danas više od 200 obavijesti, u toku radnog vremena, a broj je i veći, o promjeni cijena nafte i sve se odnose na sniženje cijena, potvrđeno je iz Federalnog ministarstva trgovine za Radiosarajevo.ba.

Sniženje je na snazi od sutra, a kretat će se u rasponu od 5 pa i do 25 feninga po litru.

Sve informacije o cijenama naftnih derivata na benzinskim pumpama u Federaciji BiH građani mogu pratiti putem mobilne aplikacije Federalnog ministarstva trgovine FMT FBIH OIL INFO.

Ovakav pad cijene nafte nije viđen decenijama, kada će pojeftiniti na bh. pumpama?

Almir Bečarević, nekadašnji direktor BH Gasa, stručnjak u ovoj oblasti, danas je za naš portal komentarisao kretanje cijena nafte na svjetskom tržištu.

"U petak je dan zatvoren sa cijenom od 45,27 USD, a noćas je cijena pala na prosječno 32 USD po barelu. Bila je i ispod 32, što je za više od 30 posto za jednu noć. Ovakvo nešto se rijetko viđa, a sve zbog jednog virusa. Ni ratovi, ni recesije, ni svjetske turbulencije, ni OPEC vec jedan virus je uradio ono što niko nije niti mogao zamisliti. Ujedno, nafta je za sedam dana pala sa 55, na 32 USD, što je pad od oko 40 posto", kazao je on.

Cijene u Sarajevu se kreću od 2,01 do 2,36 KM za litar Dizela D5, a benzina Super 95 od 2,06 do 2,31.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak