Christian Schmidt pohvalio rad CIK-a tokom lokalnih izbora

1
Radiosarajevo.ba
Christian Schmidt pohvalio rad CIK-a tokom lokalnih izbora

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK) demonstrirala je izvanrednu odgovornost u organizaciji lokalnih izbora, istakao je visoki predstavnik Christian Schmidt.

U izjavi je naglasio kako je CIK uspio da osigura održavanje izbora u većini opština i gradova, dok je s pravom odgodio izbore u područjima koja su najviše pogođena prirodnim katastrofama.

"U ekstremnim okolnostima, CIK je pokazao posvećenost i profesionalizam, omogućavajući građanima da ostvare svoje pravo glasa gdje god je to moguće," rekao je Schmidt.

Lokalni izbori 2024 | Oglasio se Nermin Muzur i poslao poruku građanima Ilidže

On je pohvalio napore i nastojanja članova CIK-a i njihovih timova na terenu, posebno u opštinama Jablanica, Konjic, Kiseljak, Kreševo i Fojnica, gdje se nastoje stvoriti uslovi za glasanje.

"Centralna izborna komisija BiH demonstrirala je veliku odgovornost u ovakvim ekstremnim okolnostima, osiguravajući da se lokalni izbori odvijaju kako je planirano u većini opština i gradova, dok je s pravom odgodila izbore u onim područjima koja su najviše pogođena katastrofom”, rekao je visoki predstavnik Christian Schmidt. On je pohvalio napore i nastojanja CIK-a i njegovih djelatnika na terenu da građanima Jablanice, Konjica, Kiseljaka, Kreševa i Fojnice omoguće da glasaju čim se stvore uslovi", objavljeno je na društvenoj mreži X. 

Sva dešavanja u vezi Lokalnih izbora 2024 na portalu Radiosarajevo.ba pratite iz minuta u minutu na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak