Bivši šef Ferrarija u Sarajevu: Saobraćajne nesreće su ubica mladih broj jedan

0
Radiosarajevo.ba

U Sarajevu je danas, 17. jula, održana press konferencija povodom posjete Jeana Todta, bivšeg sportskog direktora Ferrarija koji sada obnaša funkciju specijalnog izaslanika generalnog sekretara UN-a za sigurnost na cestama.

Todt je istakao da je od velike važnosti unapređenje sigurnosti na cestama u Bosni i Hercegovini te je otkrio planove Ujedinjenih nacija.

"Došao sam kako bih vidio da li je postignut veći napredak u ovoj oblasti u čitavoj BiH. Saobraćajne nesreće su ubica broj jedan što se tiče mladih ljudi od 5 do 25 godina. Svake godine u saobraćajnim nesrećama nastrada 1,2 miliona mladih ljudi", kazao je Todt.

Amra Džeko otkrila da svaki dan jede iste namirnice, ovo je njena omiljena poslastica

Naglasio je da se o tom problemu ne govori dovoljno te da je potrebno značajnije djelovanje.

"Trebamo glasnije pričati o tome kako da poboljšamo situaciju u sigurnosti saobraćaja, zato smo i pokrenuli ovu kampanju. Treba raditi na edukaciji, komunikaciji, treba više uključenje policije, bolja primjena zakona, ali i poboljšati kvalitet vozila", dodao je on.

Potvrđeno: Svjetski poznati Jean Todt, bivši šef Ferrarija, dolazi u Sarajevo

Todt je pojasnio da se radi o jedinstvenoj kampanji koju vodi jedna francuska kompanija zajedno sa 14 poznatih osoba.

"Radi se o tome šta reklamiramo ovdje: sigurnost na cesti, upotreba pojasa, poštovanje ograničenja brzine, da se ne vozi pod utjecajem alkohola i droga i da se ne koristi mobilni telefon u vožnji", naglasio je Todt.

Jean Todt je predvodio Ferrarija u danima slave, kada je njihove boje branio najbolji vozač svih vremena, Michael Schumacher. Schumacher je dva puta bio u posjeti Bosni i Hercegovini u sklopu humanitarnih misija. Legendarni vozač je zbog svojih djela postao i počasni građanin Sarajeva, a po nemu je nazvana i ulica u gradu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak