BHmeteo objavio prognozu: Stiže kiša, ali... meteorolozi nemaju dobre vijesti

0
Radiosarajevo.ba
BHmeteo objavio prognozu: Stiže kiša, ali... meteorolozi nemaju dobre vijesti

Pred nama je još nekoliko vrelih dana uz maksimalne dnevne temperature do oko 42°C. Zatim popuštanje vrućine uz blaže zahlađenje na prelazu ove na iduću sedmicu. Zahlađenje neće biti izraženo i ne označava "kraj ljeta".

Navode ovo danas, 15. augusta, na Facebook stranici BHmeteo.

Kako su istakli, atmosfera će svakim narednim danom biti sve nestabilnija, pa uz sunce dnevnim razvojem naoblake lokalno treba računati na pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavinom, ponegdje i nevrijeme prvenstveno u ovom periodu nedelja - početak iduće sedmice.

Historijski muzej BiH će za vrijeme SSF-a biti otvoren do ponoći, predstavljene brojne izložbe

"S obzirom na to da nekog značajnijeg zahlađenja nema, a i padavine bi bile više pljuskovitog i neravnomjernog tipa samo će se pojačati dojam sparine u danima koji slijede", poručili su.

Inače, u našoj zemlji i danas je na snazi crveni meteoalarm, a temperature zraka u 11 sati (°C) su iznosile: Bjelašnica 20; Ivan Sedlo, Sokolac, Srebrenica 27; Zvornik 28; Bihać, Bugojno, Livno 30; Neum, Sarajevo, Široki Brijeg 31; Banja Luka, Drvar, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Tuzla 32; Bijeljina, Trebinje, Zenica 34; Mostar 36;

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak