BH Meteo najavljuje dugotrajan period suše i vrućina: Otkrili kada možemo očekivati pljuskove

0
Radiosarajevo.ba
BH Meteo najavljuje dugotrajan period suše i vrućina: Otkrili kada možemo očekivati pljuskove

Na Facebook stranici BHmeteo danas, 4. augusta, je objavljena najava za predstojeće vremenske prilike u Bosni i Hercegovini. Prema njihovim informacijama, pred nama je dugotrajan period sušnog, uglavnom sunčanog i postepeno sve toplijeg vremena.

U narednim danima očekujemo prijatnije ljetne temperature, no toplotni talas sa temperaturama koje će prelaziti 35°C također je na vidiku.

Ovakva vremenska situacija mogla bi potrajati najmanje do sredine augusta, donoseći dugotrajnu sušu i visoke temperature.

Dubrovnik na nogama zbog jednog od najbogatijih tajkuna u BiH: ‘On je unakazio Sarajevo!'

"Eventualne pljuskove, poput onih koji su se dogodili jučer, neće značajno utjecati na opći dojam suhe periode. Za značajnije padavine morat ćemo pričekati do druge polovice augusta ili klimatološku jesen", poručili su.

Građanima se savjetuje da budu pripremljeni za dugotrajan period visokih temperatura i da poduzmu potrebne mjere opreza kako bi se zaštitili od potencijalnih zdravstvenih problema uzrokovanih vrućinama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak