Haos u Lutriji RS-a: Bh. građanin dobio više od 5.000 KM, ali i još stotine igrača u istom danu?

2
Radiosarajevo.ba
Haos u Lutriji RS-a: Bh. građanin dobio više od 5.000 KM, ali i još stotine igrača u istom danu?

Kasa Elektronske video lutrije (EVL), preduzeća u većinskom vlasništvu “Lutrije RS” mogla bi da ostane prazna pod opsadom igrača koji su u srijedu širom bh. entiteta RS prijavili dobitke na njihovim terminalima, a na koje u EVL-u, po svemu sudeći, nisu računali.

Naime, skoro svi koji su se prekjučer kockali na njihovim aparatima su osvojili novčane nagrade. Iako iz EVL-a tvrde da i dalje utvrđuju šta je uzrok, Capital saznaje da je došlo do serverske greške.

Redakciji ovog portala se javio igrač iz Mrkonjić Grada, koji je svjedočio ovoj nesvakidašnjoj situaciji. On je u jednom restoranu igrao bingo i u izvlačenju osvojio nešto više od 5.000 maraka.

Dragan Bursać: Srbija sastavlja ratni kabinet vlade?

Bh. općina dobila spor: Lutrija RS im isplatila 1,2 miliona KM

Ostao je zbunjen kada je shvatio da nije jedini srećni dobitnik.

“Tog dana najmanje sto ljudi u Mrkonjić Gradu je imalo dobitke po nekoliko hiljada maraka”, tvrdi on.

Prema njegovim riječima iz lokala u kojem je došao do dobitka su ga poslali na adresu EVL-a u Banjoj Luci,, gdje su mu obećali da će ubrzo dobiti svoj novac.

U Elektronskoj video lutriji potvrđuju navode CAPITAL-a. Obećavaju da će sve dobitke isplatiti, čim obrade podatke koji pristižu iz svih dijelova RS-a.

Pozivaju na strpljenje, a igrače napominju da je Pravilnikom o priređivanju elektronskih igara na sreću, predviđeno je da je rok za isplatu dobitka deset dana.

“U proteklom periodu javio nam se veliki broj igrača iz različitih gradova RS, te još uvijek ne možemo sa sigurnošću utvrditi definitivan broj dobitnika. U narednih dan ili dva imaćemo preciznije podatke. Elektronska video lutrija garantuje da će svi igrači biti u potpunosti isplaćeni, te ćemo time dodatno opravdati povjerenje koje uživamo kod svih naših igrača”, poručuju oni.

Kažu da će dobici biti isplaćeni na tekuće račune igrača, te da će se potruditi da isplate budu u što kraćem roku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak