Bh. bolnica: Jutros smo svjedočili smrti mladog sugrađanina...

0
Grad Sarajevo
Bh. bolnica: Jutros smo svjedočili smrti mladog sugrađanina...

Bolnica u Trebinju saopćila je danas da je situacija zbog koronavirusa u ovom gradu zabrinjavajuća, a u prilog tome govori i da interno odjeljenje bolnice prelaziu COVID režim.

"Poštovani sugrađani, situacija sa virusom korona u JZU Bolnica Trebinje je više nego zabrinjavajuća.

Trenutno je hospitalizovano više od 60 pacijenata, 3/4 njih je sa teškom kliničkom slikom, a u toku dana očekuje se još hospitalizacija. 

Na aktivnim COVID odjeljenjima nema mjesta, stoga otvaramo još jedno COVID odjeljenje, a radi se o Odjeljenju interne medicine.

Situacija se usložnjava, svakodnevno hospitalizujemo više pacijenata, a jutros smo svjedočili smrti mladog sugrađanina, koja nas je sve uznemirila.

APELUJEMO, po ko zna koji put, i MOLIMO na poštovanje svih mjera. Korona, nemilosrdno, odnosni ljudske živote, a mi se još uvijek nismo uozbiljili.

Trenutno razmatramo i tražimo prostor za obavljanje specijalističkih pregleda, onih ambulanti koje su zatvorene zbog prelaska u COVID režim, o čemu ćemo vas sutra obavijestiti.

Zabranjuje se dolazak u bolnicu za sve, osim za hitna stanja", navodi se u saopćenju ove bolnice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak