Bakir Izetbegović za Tanjug: Ne postoji izvorni Dejton, to je Dodikova fikcija

10
Tanjug
Bakir Izetbegović za Tanjug: Ne postoji izvorni Dejton, to je Dodikova fikcija

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović je u intervjuu za Tanjug govorio o aktuelnim dešavanjima u Bosni i Hercegovini i regionu.

Govoreći o posljednjoj posjeti specijalnog izaslanika SAD-a za Zapadni Balkan Gabrielom Escobarom, Izetbegović je kazao da je održan poseban sastanak sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom jer on, kako je kazao, pravi problem.

Odgovarajući na pitanje o uzroku izostanka novih sankcija Dodiku tokom Escobarove posjete, Izetbegović je kazao da je „vjerovatno došlo do obrata u Dodikovom kabinetu i Dodikovoj glavi“.

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

"Dodik je čovjek koji okreće politike za 180 stepeni. U jakoj balkanskoj konkurenciji on je prvak toga, da priča jedno, pa uradi drugo. Prije deset godina je dijametralno suprotne stvari zastupao. Sjetite se samo šta je govorio o Karadžiću i Mladiću, šta je govorio o Vučiću, da je nedonošće", izjavio je Izetbegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak