Anketa | Da li ćete glasati na ovogodišnjim lokalnim izborima u BiH?

6
Radiosarajevo.ba
Anketa | Da li ćete glasati na ovogodišnjim lokalnim izborima u BiH?

Danas, 6. septembra, zvanično je počela predizborna kampanja za predstojeće lokalne izbore u Bosni i Hercegovini, koji će se održati 6. oktobra.

Iako su mnoge stranke već mjesecima u intenzivnoj preuranjenoj kampanji, od danas ćemo svjedočiti aktivnostima koje uključuju brojne predizborne skupove, bilborde i obećanja.

Na lokalnim izborima borit će se 26.124 kandidata, dok je kandidatske liste predalo 168 političkih partija, dok pravo glasa na lokalnim izborima u BiH ima 3.400.204 birača.

"Nećemo umirati u tišini": Žene traže da femicid bude posebno krivično djelo u Krivičnom zakonu FBiH

Odziv birača na prošlim izborima 2020. dostigao je oko 50 posto, a sličnu brojku vidjeli smo i na opštim izborima 2022. godine (50,29%). 

U razvijenim demokratskim zemljama izlaznost je mnogo veća, a od mnogih građana i građanki BiH ove se godine čuje kako još uvijek ne znaju da li će glasati na izborima pa neki očekuju i manju izlaznost... Mi želimo čuti vaše mišljenje: da li ćete ostvariti svoje biračko pravo i glasati na ovogodišnjim lokalnim izborima u BiH?

Odgovorite nam u anketi:

/ Anketa

Da li ćete glasati na ovogodišnjim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini?

Inače, predizborna kampanja za lokalne izbore koji se održavaju u BiH počela je danas, a sve o izborima možete pratiti OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak