Američki državljani koji su željeli kući, poletjeli iz Sarajeva zbog pandemije

Radiosarajevo.ba
Američki državljani koji su željeli kući, poletjeli iz Sarajeva zbog pandemije

Avion kompanije Montenegro Airline, koji je danas poletio iz Sarajeva za London, američki državljani i osobe sa stalnim prebivalištem koji su se željeli vratiti kući nakon izbijanja pandemije, započeli su svoje putovanje nazad u Sjedinjene Američke Države.

Na ovom letu iz Podgorice, nalazili su se i američki državljani koji putuju kući iz Crne Gore, ali i državljani Velike Britanije, Kanade i drugih zemalja.

"Najvažniji prioritet U.S. Department of State jeste sigurnost američkih državljana u inostranstvu, osobito tokom historijskih izazova poput COVID-19 pandemije. U proteklih nekoliko sedmica, ulažući neviđene napore da omogući njihov povratak kući, State Department je vratio gotovo 50.000 američkih državljana iz raznih zemalja svijeta.

Na povratku, avion je pomogao da se i državljani BiH vrate svojim kućama, uključujući i grupu bh. srednjoškolaca koji su studirali u Sjedinjenim Američkim Državama.

Zahvaljujemo našim partnerima u institucijama u BiH na pruženoj pomoći i ponosni smo što smo zajedničkim snagama uspjeli pomoći ljudima da se sigurno i odgovorno vrate svojim kućama u trenutku ove neviđene krize. #AmericansHome", napisali su na oficijelnoj Facebook stranici Američke ambasae u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak