Ambasador BiH Damir Arnaut sastao se sa ministricom Schulze koju je dobro zapamtio Milorad Dodik

0
Radiosarajevo.ba
Ambasador BiH Damir Arnaut sastao se sa ministricom Schulze koju je dobro zapamtio Milorad Dodik

Damir Arnaut, ambasador Bosne i Hercegovine u Njemačkoj, u utorak, 1. oktobra, u sjedištu Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj imao je sastanak sa ministricom Svenjom Schulze.

Kako je ambasador Damir Arnaut pojasnio na svom Facebook nalogu, sa ministricom Svenjom Schulze razgovarao je o efikasnosti sankcija koje je ovo ministarstvo uvelo zbog podrivanja Daytonskog sporazuma i ataka na suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

"Naglasio sam potrebu održavanja tih sankcija i njihovog eventualnog proširivanja kao najbolji odgovor na takve antiustavne radnje.

Završni skup Mirze Selimbegovića: Moja vrata će biti otvorena za sve građane, pobjeda je sigurna

Ministrica Schulze i njeni saradnici su podcrtali da ostaju predani u otporu takvim potezima koji ugrožavaju stabilnost i put naše zemlje i navedenim mjerama sve dok se takvi potezi ne zaustave", napisao je ambasador Damir Arnaut.

Podsjetimo, Vlada Njemačke je u augustu 2023. godine obustavila u bh. entitetu RS četiri infrastrukturna projekta ukupne vrijednosti od 105 miliona eura.

[facebook]https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02sRkfpR3eegRyMYsJXhydc3SKz67qKUf5GCS6GvrJGg7NPRqU1kgjJpf6zJXsmBbgl&id=100009860864826[/facebook]

Riječ je o projektima rehabilitacije hidroelektrane Trebinje, faza III i IV, vjetroparka Hrgud, te zbrinjavanja otpadnih voda u Bosanskoj Gradišci.

Velikog utjecaja na to je imala upravo ministrica Schulze s kojom se danas sastao naš ambasador u Njemačkoj, Damir Arnaut.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak