Alija Delimustafić pušten iz pritvora

S. H.
Alija Delimustafić pušten iz pritvora
Prema nezvaničnim informacijama bivši ministar za unutrašnje poslove BiH Alija Delimustafić pušten je iz pritvora.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo sumnjiči Delimustafića, Škrijelja i još deset osoba da su godinama učestvovali u prevarama s nekretninama, pribavljajući višemilionsku imovinsku korist.

Prilikom hapšenja kod sebe je imao crnu torbu i veću količinu novca.

Nakon toga, pripadnici MUP-a RS-a odveli su ga u stan gdje je izvršen pretres.

Delimustafić se, navodno, pripremao za bijeg iz države, a prema navodima pojedinih medija, on se zaputio na Tajland.

Njemu je bio određen jednomjesečni pritvor na prijedlog Tužilaštva KS-a Kantonalnom sudu Sarajevo, kao i pojedinim osobama koje su uhapšene u akciji Pravda, te će tako 30 dana u pritvoru provesti Alija Delimustafić, Jusuf Škrijelj, Suada Hadžić, Lejla Cerić i Samira Skorupan.

Podsjećamo, akcija Pravda počela je u ranim jutarnjim satima u petak, 11. novembra, kada su policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Tužilaštva KS-a i u saradnji s Ministarstvom za unutrašnje poslove Republike srpske i hrvatskim USKOK-om počeli s pretresima i hapšenjima na preko 40 lokacija diljem BiH i u dijelu Hrvatske.

Tokom ove akcije uhapšeno je 17 osoba, a sve one se dovode u vezu s nizom krivičnih djela, među kojima su: organizirana kriminalna grupa, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, povreda zakona od suca, pranje novca i prevara, navedeno je u saopćenjima prethodnih dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak